En radiokontrollert båt kan være et morsomt leketøy som man kan ta med seg ut til sjøer, eller til steder i byen hvor man har større fontener og liknende. Hvis havet er rolig der hvor man bor, er det også en mulighet å sette RC-båten på sjøen. Bølger og havstrømmer kan imidlertid føre til en brå slutt på moroa.

Elektrisk RC-båt

Den vanligste formen for radiostyrt modellbåt er elektrisk. Dette er veldig greit for den som bare går ut av og til, eller om barna skal ha noe enkelt å leke med. I dag holder disse båtene vanligvis allerede en ganske høy hastighet, og man finner lett7009_rc_boat modeller som presterer rundt 15 knop eller mer. De er derfor ofte like raske som motstykkene som er utstyrt med en intern forbrenningsmotor. De siste nyvinningene innen batterier fra firmaet Tesla har ført til et gjennombrudd, med sine litium-polymer batterier. Noen elektriske radiostyrte båter, fra AquaCraft eller ProBoat, oppnår sågar hastigheter på opptil 35 knop når de kommer ferske ut av emballasjen. Hvis man har tid og forståelse nok til å sette seg ned og mekke litt, kan man lett få disse RC-båtene opp i 50 knop i timen, noe som tilsvarer 80 km i timen.

Fjernstyrt modellseilbåt

Det finnes også seilbåter som man kan styre med radiokontrollen. Her settes man i kontakt med forskjellige servomotorer, og det finnes en del avanserte løsninger, alt etter hvor mange seil modellbåten har. De forskjellige servoene kan styre retningen på bommen, eller de kan heise og lire seilene. En kontroll går alltid til roret. Noen modeller har også en innebygd motor, bare sånn for sikkerhets skyld.

Også innen denne sære gruppen for modellsport finnes det internasjonale konkurranser, og de er en glede å se på. Disse bruker de samme reglene som det internasjonale seilerforbundet har satt.