Radiostyrte helikopter kalles også RC-helikopter. Disse skiller seg fra de andre fjernstyrte flyene på grunn av måten de er bygd opp og fungerer på. Man må også øve seg litt mer hvis man ønsker å fly et klassisk fjernstyrt helikopter. Det er nemlig ganske vanskelig å kontrollere dem.

Kontroller og akrobatikk på RC-helikoptre

Det finnes flere forskjellige grupper. De modellene som er mer akrobatiske, og som kan gjøre de mest avanserte manøvrene, er også de det er vanskeligst å kontrollere. Modeller som er tregere, og som beveger seg mer klumpete, er det også for en nybegynner enklere å holde kontrollen på. De fleste modellene som BLH4650_b0er bygd etter større forbilder kan gjennomføre de samme manøvrene som de større speilbildene. De kan stå stille i luften, fly baklengs, og i tillegg kan de gjennomføre en del stunt som store helikoptre ikke kan. Dette er på grunn av at materialstyrken i de små modellene er langt større i forhold til de kreftene som de utsettes for. Et eksempel på dette er at man med moderne modell-helikopter kan fly opp-ned. Dette fordi man kan snu bladene på hovedrotoren slik at de gir negativ oppdrift over lengre tid.

Forskjellige grupper og typer RC-helikopter

Det finnes en del forskjellige grupper og undergrupper av RC-helikopter. De vanligste typene er drevet av strøm og nitro, men det finnes også helikoptre som drives med bensin. Noen spesielle modeller har attpåtil en turbinmotor. Forskjellene er de samme som med bilene på dette punktet. De vanligste fjernstyrte helikoptrene pleide å gå på nitro, men i den siste tiden er strøm blitt den vanligste kraftkilden. Den nyeste hastighetsrekorden ble nettopp satt av en elektrisk modell som oppnådde 252 kilometer i timen. En annen nyvinning er helikopter med flere enn to, eller koaksiale, rotorer. Den mest kjente termen for disse er quadcopter, men hexacopter er en liknende konstruksjon med seks rotorer.