UMO.no er en hobbyside om radiostyrte kjøretøy. Vi presenter forskjellige typer produkter og diskuterer forskjellige valg innen hobbyen. Her er det plass til alt som har å gjøre med radiostyrte leketøy. Vi skriver om radiostyrte båter, radiostyrte fly og selvfølgelig også om den vanligste typen for RC, bilen.

På UMO.no er det rom for alt som har å gjøre med radiokontroller, motorer og utstyr. Vi ser på den sivile bruken av slikt leketøy, men også de nyere nyvinningene innen militær teknologi, innen industrien, samt hvilke applikasjonen vitenskapen har funnet for fjernstyrte kjøretøy i de siste årene.

R/C-kjøretøy kommer i alle størrelser og fasonger, og det siste skuddet på stammen, som er blitt så populært i de siste årene, er helikopteret. Med de nye modellene med flere rotorer, er disse blitt så enkle å fly at de nesten er å anse som allemannseie.

For den som er ny i hobbyen skal denne siden også fungere som en oppfølging og en introduksjon til alle mulighetene som står åpne, både for teknologifreaken og for de som er glade i å mekke, og i å leke i møkka.

Om man har en ung stuegris som helst ikke vil ut å leke kan denne hobbyen være en god måte for å lure nerden vekk fra datamaskinen og spillene. Det er også en fin måte for foreldre og barn til å gjøre noe sammen. Kjøper man mer avansert utstyr lærer også barna litt av hvert, om motorer, elektronikk og fysikk. Kanskje lærer de voksne også noe nytt.